top of page

Oorkaarsbehandeling

De oorkaarsbehandeling is een warmtetherapie die pijn verzacht, het oor opschoont, het lichaam ontspant en de doorbloeding stimuleert. Ook bij deze behandeling wordt het zelfgenezend proces van het lichaam geactiveerd.

Oorkaarsen werken lichaamszuiverend. Alle met het oor verbonden organen, zoals buitenkant trommelvlies, middenoor en evenwichtsorgaan, worden door de warmtewerking beïnvloed. Een lichte onderdruk (schouweffect) in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht te wijten aan de natuurlijke beweging van de vlam, geven een lichte massage van het trommelvlies. Dit brengt een intensief gevoel van aangename warmte teweeg en een “bevrijdend” aanvoelende drukregeling in oor-, voorhoofd- en bijholten gebied. Deze lichamelijke prikkel wordt bijna onmiddellijk na het aanwenden ervaren als een weldadig gevoel, pijn- en druk verminderend, vooral in hoofd en oor gebied. Spontaan kan dit ook een vrijere neusademhaling en een beter geurvermogen tot gevolg hebben, ook bij een tot dan toe verstopte neus.

 

Welke klachten kunnen behandeld worden met oorkaars therapie?

Een aantal veel voorkomende klachten die met ondersteuning van oorkaarsen behandeld kunnen worden zijn:

irritaties aan het oor, neus, voorhoofd en bijholten, verstopte oren door overtallig oorsmeer, hooikoorts, oorsuisen, drukregulatie bij hoofdpijn, migraine, bijholte-ontstekingen, verkoudheid, griep, keelpijn, ontstoken amandelen, doorbloedingsstoornissen van het oor, hyperactiviteit, stress, nervositeit, angsten, depressies, slapeloosheid, vermoeidheid.

Bij het regelmatig gebruiken van oorkaarsen kunnen klachten preventief behandeld worden.

LET OP: In een aantal gevallen mag de oorkaarsbehandeling niet worden toegepast (contra indicaties):

  • geperforeerd trommelvlies

  • geïmplanteerde gehoorbeentjes

  • ontsteking van het buitenoor en middenoor

  • exzeem en schimmelinfecties in het oor

  • epilepsie

De oorkaarsbehandeling duurt ongeveer 30 minuten, het tarief is 25 euro.

 

Oorkaarstherapie is een complementaire therapie en het is geen vervanging voor professionele medisch advies. Bij twijfel raadpleeg dan eerst u arts.

KristelvanDijkPhotography-126_edited.jpg
bottom of page