top of page
KristelvanDijkPhotography-166.jpg

Hallo,

Welkom op mijn website!

Mijn naam is Sandra Smulders-Overbeek, ik ben 47 jaar oud en woonachtig in Polsbroekerdam samen met mijn echtgenoot en 2 dochters.

 

Mijn praktijk is gevestigd in ons huis. Een werkplek die inmiddels al weer 7 jaar de mijne is en waar ik met ontzettend veel plezier iedereen verwelkom.

Naast de werkzaamheden in de praktijk heb ik heel veel plezier in tuinieren, het in de natuur zijn, yoga en lekker rommelen in en rondom het huis.

  • Facebook
  • Instagram

Ik ben sinds 2016 gediplomeerd voetreflexologe. Als groot onderdeel van mijn praktijk streef ik er naar iedereen via de behandelingen die ik geef ten eerste rust en ontspanning te laten ervaren. Daarna komt het stuk bewust worden van waar er in ons lichaam meer ruimte gecreeerd mag worden, waardoor de klachten of ongemakken die er zijn verzacht kunnen worden. 

Voetreflexologe wordt je niet zomaar, daar bedoel ik mee dat ik eerst op mijn levenspad aardig wat obstakels/levenslessen heb mogen krijgen om er achter te komen en te worden wie ik nu ben. Ik was werkzaam in de reguliere zorg, ik ben niet praktiserend verpleegkundige. Ik heb jaren gewerkt als verpleegkundige in het ziekenhuis op de hartchirurgie, als wijkverpleegkundige in de thuiszorg en verzorgende in de ouderenzorg. Met de kennis en ervaring van de reguliere zorg en de passie voor het geven van alternatieve zorg kan ik een compleet stuk zorg aanbieden.

Het behandelen via de voeten om zo energetisch in contact komen met de client maakt voor mij het vak zo bijzonder. Op zoek gaan naar verbinding en iemand op weg helpen.

De ervaring die ik zelf heb wat voetreflex voor mijn mentale en lichamelijke gezondheid deed en nog steeds doet, heeft mij de keuze doen maken zelf voetreflexologe te willen worden. De verwondering bij mij van wat je lichaam aan geeft door middel van de voeten wil ik aan zoveel mogelijk mensen doorgeven. Deze verwondering is er iedere behandeling weer en maakt mijn vak zo speciaal.

Naast de voetreflex zijn er al tal van andere opleidingen en cursussen die ik heb gevolgd die mij en de praktijk gevormd hebben. Ik noem er een aantal, cursus Intuitieve Ontwikkeling, de Chakrarugmassage, Tenen lezen, Stoelmassage, Oorkaarstherapie, Energetische nek en schoudermassage.

De ontdekking van het HSP zijn is een belangrijk deel van mijn leven geworden, het HSP zijn heb ik in de loop van mijn levenspad een positieve draai kunnen geven. Ik kan er nu mensen mee helpen. 

Verder op de site vertel ik over de behandelingen die ik aanbied, de voetreflexbehandeling, de ontspannende nek en schoudermassage, de oorkaarstherapie en leg ik uit wat een HSP (Hoog Sensitief Persoon) zijn is.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging de CAT om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen het vak en om bijgeschoold te blijven. Mijn behandelingen worden helaas niet vergoed door de verzekeringen omdat ik een MBO therapeut ben en geen HBO-therapeut. 

bottom of page